שיווק במייל – 6 נתונים שכל פרילנסר צריך לבדוק

עבודה מהבית

בכל פעם שבה אתה שולח מייל לרשימת תפוצה, לצורך חיפוש עבודה או שיווק עצמי באפשרותך לדעת מהן הפעילויות שביצעו המקבלים לאחר קבלת המייל. אם אינך עוקב אחר התגובות והפעולות של מקבלי המיילים, אתה מתעלם מחלק גדול מיתרונות השיווק במייל. ברשימה הבאה, אספנו מספר נתונים שאתה חייב לבחון על מנת לשפר את יעילות הקמפיינים שלך.

 

1. גודל הרשימה

הגורם הראשון שעליך לקחת בחשבון הוא גודלה של רשימת התפוצה. חשוב על הדרך בה גודל הרשימה ישפיע על הנתונים, לדוגמא, כאשר התחלת לשלוח דיוורים שיווקיים או דיוורי חיפוש עבודה, ייתכן ששלחת אותם ל כ- 400 כתובות, חלקן יכול להיות כתובות של חברים ובני משפחה שגילו עניין אישי בפעילות העסקית שלך, או כאלה שרצו לסייע לך במהלך חיפוש עבודה . לאחר שנתיים, מספר הכתובות עלה ל-2000 ואחוזי הפתיחה וההקלקה

ירדו משמעותית. לא בגלל שהקמפיין שלך נכשל, אלא בגלל שהרשימה מכילה יותר אנשים שאינם מתעניינים בך או בחברה שלך. הנתונים יהיו תמיד קשורים לגודלה של רשימת התפוצה.

 

2. חלקו של דואר הזבל

אחת השאלות המטרידות את כל מי שעוסק בשיווק במייל היא, האם ההודעות שנשלחו יגיעו לתיקיות דואר הזבל של הנמענים או לא? אם תבדוק את תיקיית הספאם שלך, תמצא בה מם הסתם לא מעט ניוזלטרים שנשלחו מחברות מסחריות – לחלקם אפילו נרשמת בעבר. מה גורם לספק ההמייל שלך לזהות ניוזלטר כדואר זבל? קיימים מספר מאפיינים הגורמים להודעות להיחשב כספאם, בניהם:

 

  • שימוש באותיות אנגלית גדולת בשורת הנושא
  • שילוב קבצי פלאש, וידאו או ג’אווה-סקריפט במיל
  • שימוש במילים כמו “מובטח” או “ללא התחייבות” בשורת הנושא
  • ריבוי סימני קריאה בסופי משפטים!!!
  • שימוש יתר במילות מפתח
  • כתיבה באותיות אדומות 

 

בנוסף, מומלץ להשתמש בשירותיו של ספק דוא”ל (ESP) איכותי. ספקים שאינם איכותיים יזוהו על ידי ספקי האינטרנט השונים, כמקורות לדואר זבל.

 

3. אחוז המיילים שהגיעו – Delivered Rate

שים לב, לא מדובר במספר הודעות שהגיעו אל תיקיות הדואר הנכנס, אלא בכל ההודעות. גם אלו שהגיעו אל תיקיות הספאם או סל המחזור. כדאי לעקוב אחר הנתון הזה על מנת לדעת כמה הודעות לא הגיעו ליעדן וכמה כתובות שגויות יש ברשימת התפוצה שלך.

 

4. אחוז המיילים שנפתחו – Open Rate

זהו הנתון המשמעותי ביותר עבור רשימת התפוצה שלך. נתון זה מייצג את מספר האנשים שפתחו את המייל שלך לאחר שקיבלו אותו. נתון זה יעזור לך להחליט, אילו שורות נושא מושכות את תשומת הלב הרבה ביותר. כמו כן תוכל לדעת באילו מימי השבוע אנשים נוטים לפתוח את המיילים שלך.

 

5. אחוז ההקלקות Click-Through Rate

אחרי שהנמענים  פתחו את ההודעה שקיבלו ממך, היעד הבא הוא לגרום להם להקליק על הקישורים ולהגיע לאתר המקצועי שלך או לדף נחיתה ייעודי. זוהי כמובן אחת הסיבות העיקריות לשמן השקעת ביצירת ניוזלטר. נתון זה מציג את מספר האנשים שקיבלו את המייל ממך ולחצו על אחד או יותר מהקישורים המופיעים בו. מיילים מסחריים וניוזלטרים זוכים בדרך כלל לאחוז אחד עד עשרה אחוז של הקלקות.

 

6. אחוז פעילות לפי שעות

בחינה של הנתונים הללו, תאפשר לך לדעת באילו שעות של היום, מתבצעות פעולות הקשורות למיילים שלך. הם יעזור לך לדעת מהי השעה הטובה ביותר ביום למשלוח הודעות. האם זמן המשלוח באמת משנה? על פי מספר מקורות התשובה היא ‘כן’. לא מומלץ לשלוח מיילים לכתובות בארצות הברית בין השעות שמונה לתשע בבוקר, בגלל שבשעות אלה, אנשים שמתחילים את יום העבודה שלהם יושבים לנקות את תיבות הדואר שלהם ורוב הסיכויים שההודעה שלך תימחק במקום להיפתח.