סיפור על שני פרילנסרים. מי מהם הוא אתה?

עבודה מהבית
זה לא סוד שפרילנסרים שונים נוקטים בגישות שונות בכל הקשור לעסק הפרילנס שלהם. כל גישה מתאפיינת באתגרים יחודיים, חסרונות ויתרונות.במאמר זה אנתח שתי גישות שונות לעבודה מהבית ואדון באתגרים, בחסרונות וביתרונות של כל אחת מהן.

 

האם אתה פרילנסר פאסיבי או פרואקטיבי? 

 

קיימות שתי גישות בסיסיות לעבודה מהבית בפרט ולעבודה כפרילנסר בכלל:

 

    הגישה הפאסיבית
    הגישה הפרואקטיבית

 

(קיימות גישות נוספות כמובן, אבל במאמר זה נרחיב על גישות אלה בלבד)

 

פרילנסר פאסיבי מאפשר ללקוחות לכוון פחות או יותר את פעילותו כפרילנסר. גישתו השיווקית של הפרילנסר הפאסיבי היא פרסום שמו ותחום עיסוקו, במקומות הרלוונטיים והמתנה לפניות ממעסיקים. כאשר מעסיקים פונים אליו, הפרילנסר הפאסיבי מאפשר להם בדרך כלל לקבוע את תנאי ההסכם, התעריפים ולוחות הזמנים.

 

בניגוד אליו, הפרילנסר הפרואקטיבי מגייס מעסיקים. הגישה השיווקית שלו כוללת איתור מעסיקים שהוא סבור כי הם מתאימים לפרופיל המעסיק האידיאלי שלו, וביצוע שיחות קרות. כשהפרילנסר הפרואקטיבי מגיע להסכם עם לקוח, הוא מתמקח לגבי כל התנאים. הפרילנסר הפרואקטיבי, היוזם, הוא בעל סיכויים גבוהים יותר להצלחה.

החסרונות והיתרונות של הגישה הפאסיבית  

עבודה מהבית בגישה פאסיבית כוללת מספר חסרונות:

תקופות שפל – היות והפרילנסר הפאסיבי מחכה ללקוחות שיגיעו אליו, סביר להניח שהוא יחווה תקופות ארוכות בהן יהיה מחוסר עבודה.

חוסר שליטה – לפרילנסר הפאסיבי יש פחות שליטה על ההכנסות ועל לוחות הזמנים שלן מאחר והוא מאפשר ללקוח לקבוע את תנאי ההסכם בינהם.

הכנסות נמוכות יותר – לצד תקופות השפל וחוסר השליטה, מגיעות גם הכנסות נמוכות. סביר להניח שהפרילנסר פאסיבי ירוויח פחות.

במפתיע, לגישה הפאסיבית יש גם מספר יתרונות:

חיסכון במאמץ השיווקי – הפרילנסר הפאסיבי משקיע פחות זמן בשיווק עסק הפרילנס שלו. ייתכן שהוא מנהל אתר או שיש לו נוכחות במדיה חברתית, אבל סביר להניח שלא יותר מזה.

השקעה במיומנויות הבסיסיות – היות והפרילנסר הפאסיבי אינו משקיע בשיווק, הוא יכול להשקיע יותר במיומנות הבסיסית שלו (כתיבה, עיצוב, תרגום, תכנות ועוד).

יותר מתאים לעבודה במשרה חלקית – בגלל ההשקעה המצומצמת בשיווק,  עבודה כפרילנסר פאסיבי, יכולה להתאים לפרילנסרים בעלי מקור הכנסה נוסף.

החסרונות והיתרונות של הגישה הפרואקטיבית

בדומה לגישה הפאסיבית, גם לגישה הפרואקטיבית יש חסרונות:

אתגר לפרילנסרים ביישנים – לפרילנסרים ביישנים יהיה קשה במיוחד לבצע שיחות מכירה . בנוסף, פרילנסרים רבים אינם יודעים כיצד לנהל שיחת מכירה.

יותר דחיות – באופן טבעי פרילנסרים פרואקטיביים נתקלים ביותר דחיות, לפחות בתחילת הדרך. אחרי הכול, הם פונים לחברות שייתכן ומעולם לא חשבו על העסקה של  פרילנסר.

יותר מאמץ– להיות פרילנסר פרואקטיבי דורש יותר מאמץ. למעשה, פרילנסר פרואקטיבי יכול להשקיע בשיווק זמן דומה לזה שהוא משקיע בעבודה עצמה.

באופן טבעי, לגישה הפרו-אקטיבית יש גם יתרונות:

פחות תקופות שפל – מאחר והפרילנסר הפרואקטיבי מגייס באופן יזום לקוחות חדשים, יש לו פחות סיכויים לחוות תקופות שפל.

יותר שליטה – פרילנסרים פרואקטיביים בוחרים את הלקוחות שלהם.  בנוסף, הם גם מעורבים בהחלטות הנוגעות לתעריפים וללוחות הזמנים.

הכנסות גדולות יותר – בגלל שפרילנסרים פרואקטיביים בוחרים את המעסיקים ואת הפרויקטים שלהם, בדרך כלל הם ירוויחו יותר מאשר פרילנסרים פאסיביים.


לבצע את המעבר מהגישה הפאסיבית לגישה הפרואקטיבית

 

בתחילת הדרך, לרוב הפרילנסרים גישה פאסיבית. אולם, אחרי זמן מסוים, רבים מהם מתחילים להרגיש לכודים בפרוייקטים בעלי תמורה כלכלית נמוכה, או שהם פשוט מוצאים את עצמם מחכים לעבודה שתבוא אליהם.

חדשות טובות! גם אם עד עתה היית פרילנסר פאסיבי, באפשרותך לעשות את המעבר לגישה פרואקטיבית באמצעות חמשת הצעדים הבאים:

1. הקדש זמן קבוע מדי יום לפעילות שיווקית. סביר להניח שתצטרך לפחות להכפיל את מאמצי השיווק שלך.

2. אתר את החברות שיתאימו לפרופיל הלקוח האידיאלי שלך וצור איתן קשר. אם אתה לא מומחה לשיחות מכירה, ייתכן ותרצה קודם להשתפשף מעט בנושא. בצע שיחת דמה עם חבר בשביל לשפר את יכולות המכירה שלך.

3. כאשר לקוח פונה אליך, אל תקבל את התנאים שהוא מציע לך באופן אוטומטי. לעיתים קרובות הסכמי עבודה פתוחים למשא ומתן.

4. החל בהחלפה של מעסיקים המשלמים תעריפים נמוכים במעסיקים איכותיים יותר. אם אתה פרילנסר פאסיבי טיפוסי, סביר להניח שאתה מכיר כמה לקוחות שמשלמים פחות ממה שמגיע לך.

5. אל תשכך להמשיך במאמצי השיווק שלך. טעות נפוצה אצל פרילנסרים היא להפסיק במאמצי השיווק כאשר הם עובדים על פרוייקט. אם אתה רוצה לשמור על זרם יציב של לקוחות איכותיים, אתה לא יכול להרשות את זה לעצמך.

אודות המחבר:

. עקבו אחריי ב- Twitter / Facebook.