6 שקרים שלקוחות מספרים לפרילנסרים

עבודה מהבית

האם הלקוח שלך משקר לך?

למרבה הצער, לא כל הלקוחות הם אנשים ישרים. לחלקם יש נטייה לעוות את המציאות מפעם לפעם ואחרים, אם להיות כנים לחלוטין, פשוט נוכלים. לרוע המזל, גם “שקרים לבנים קטנים”, עלולים להשפיע בצורה ניכרת על פרילנסרים, המסתמכים על פרויקטים ועל התשלומים עבורם בשביל לגמור את החודש.

במאמר זה אציג שישה שקרים נפוצים שלקוחות מספרים ואסביר מדוע לקוחות לפעמים משתמשים בהם. אם תשמע את אחד השקרים הללו מלקוח, אתה יכול להתחיל לחשוד.

1. אשלם לאחר שאצליח

אם תשמע את השקר הזה מספיק זמן, אתה עלול להתחיל להאמין כי הנך עומד לדחות את ההזדמנות העסקית הגדולה ביותר מאז המצאת הגלגל. שקר זה נקרא גם “תרמית אחוזי ההצלחה” שבמסגרתו הלקוח מבטיח לך אחוז מסוים מהרווחים, ברגע בו יתחיל להרוויח.

למרבה הפלא, ההצעות הללו מגיעות בדרך כלל מלקוחות שלא חוו הצלחה מעולם. אתה מבין, לקוח שבאמת מצליח, מסוגל לשלם את התעריפים שלך ולא מפזר הבטחות גדולות וחסרות כיסוי.

הפגם המובנה בשקר הזה הוא שלפרילנסר אין ברוב המקרים דרך למדוד את ההצלחה או הכישלון של הלקוח, אלא אם הלקוח החליט להעניק לך גישה לספרים שלו. תברח ברגע שבו תשמע את השקר הזה.

2. תהיה עוד הרבה עבודה בשבילך בעתיד

לעתים קרובות ללקוחות יש כוונות טובות כשהם יוצאים בהצהרה הזו. ייתכן שיש להם חלומות גדולים לגבי פרויקטים עתידיים שלא יתממשו לעולם. במקרים אחרים, הם רק מנסים להשיג ממך מחירים נמוכים יותר, בהתבסס על האפשרות לעבודה רבה בעתיד.

בכל מקרה, עבודה מהבית בעתיד לא תשלם את החשבונות של ההווה. אלא אם הלקוח מוכן להתחייב לגבי אותם פרויקטים עתידיים (כולל פרטים מלאים ולוחות זמנים) בכתב, אל תסכים להתפשר על התעריפים שלך.

3. הצ’ק בדואר

בהתחשב במספר הפעמים ששמעתי את זה, אפשר היה לחשוב שהדואר מאבד מכתבים כל הזמן. אם כך, מעניין למה החשבונות שלי אף פעם לא הולכים לאיבוד.

למעשה, שמעתי את השקר הזה מלקוחות, שוב ושוב. כשקיבלתי לבסוף את (באיחור גדול) התשלום , שמתי לב שמעטפה נשלחה מספר ימים קודם.

אם חלפו יותר משבועיים והצ’ק עדיין לא הגיע אליך בדואר, סביר להניח שהלקוח שלך משקר.

השקר הזה צריך להיות דגל אדום עבורך. לרוב הוא מעיד על כך שהלקוח שרוי במצוקה כספית ושהוא מנסה למשוך זמן. חשוב פעמיים לפני שתסכים לעבוד איתו שוב. או יותר טוב, תדרוש ממנו תשלום מראש.

4. אתה תזכה לחשיפה גדולה

שאל את עצמך, “האם אני זקוק לחשיפה או לכסף?” בתקופות מסוימות (כמו למשל תקופות בהן התחלת לשווק שירות או מוצר חדש) ייתכן שתרצה לשים יותר דגש על קידום עצמי, אך ברוב המקרים התשובה שלך צריכה להיות, “אני מעוניין בתשלום”. שים לב למה שאתה מוכן לעשות בתמורה לחשיפה.

אם ללקוח אין היסטוריה מוכחת של פנייה לקהלים גדולים, וותר על ההצעה. זכור, אף אחד לא יכול להבטיח שאנשים באמת יראו את העבודה שלך (או יזכרו מי עשה אותה במקרה והם כן ראו). מעבר לכך, הפרויקטים הטובים ביותר יעניקו לך גם חשיפה וגם תלוש שכר.

5. כל הקולגות שלך מבקשים רק X שקלים

זהו ניסיון נוסף מצד הלקוח לגרום לך לרדת במחיר. הוא מצטט מחיר נמוך במיוחד עבור השירות שאתה מציע ומתעקש על כך שזהו מחיר השוק. אל תאמין לו אפילו לרגע! ברור, בתחום הפרילנס ישנם אנשים רבים המוכנים לעבוד במחירים נמוכים במיוחד, אבל זה לא אומר שהם באמת יודעים מה הם עושים. (אם הם כל כך טובים, המחירים שלהם לא יישארו נמוכים לאורך זמן).

הלקוח לא בדיוק ראלי בנושא. כשמדובר בתמחור, אל תוותר על העקרונות שלך.

6. מדובר בפרויקט קטן מאוד

מאוד קל ליפול בזה. הלקוח יוצר את הרושם שמדובר בפרויקט שלא כרוך בעבודה רבה כך שתנקוב במחיר נמוך.

הבעיה היא שהוא השמיט כמה פרטים בתיאור של הפרויקט. אם לא תהיה זהיר, כשיגיע הזמן לעבוד על הפרויקט אתה תגלה שהוא הרבה יותר גדול ממה שחשבת.

כדי לחשוף את השקר הזה, הקפד לשאול את הלקוח הרבה שאלות בקשר לפרויקט וקבל את התשובות שלו בכתב. תהיה מאוד ספציפי בקשר לדברים שלוקחים זמן נוסף כמו פגישות או תיקונים.
לבסוף, הקפד לקבל הסכם בכתב מהלקוח לפני שאתה מתחיל בעבודה מהבית.

אודות המחבר:

. עקבו אחריי ב- Twitter / Facebook.