דרוש הרבה ביטחון בשביל לקפוץ ממטוס, גם אם יש לך מצנח. דרוש הרבה ביטחון גם בשביל לקפוץ ממקום עבודה מסורתי לתוך שוק הפרילנס בכלל ועבודה מהבית בפרט.
האם אתה מכיר את הגורמים שמונעים מפרילנסרים רבים להשיג את ההצלחה האולטימטיבית?
אם אתה כמוני, סביר להניח שתנחש “מחסור בלקוחות” או “מחסור בכישורים”.
בעוד לקוחות וכישורים הם בהחלט גורמים חשובים בהשגת הצלחה, הם לא הגורמים היחידים. באופן מפתיע, ביטחון (או חוסר ביטחון) משחק תפקיד מכריע בהצלחה או חוסר הצלחה של פרילנסר.
במאמר זה, אסביר מדוע ביטחון עצמי קריטי עבורך ואיך הוא יכול לשפר משמעותית את הביטחון שלך כפרילנסר.
למה ביטחון עצמי כל כך חשוב
פחד מפרילנס (ידוע גם כחוסר ביטחון) הוא בעיה אמיתית עבור פרילנסרים ואלה ששואפים להיות פרילנסרים. אתה יכול לתרץ לעצמך כמה שאתה רוצה, אבל זכור שרבים מהפחדים שלנו לא יתגשמו.
ביטחון עצמי נמוך הוא חדשות רעות עבור ופרילנסרים ממספר סיבות:
מעריך את העבודה שלך בצורה נמוכה. אם אתה לא מאמין בעצמך ובכישורים שלך, סביר להניח שתדרוש מחיר נמוך מהלקוחות שלך.
לא תשווק את עצמך כראוי. פרילנסרים צריכים לשווק את עצמם על בסיס קבוע בשביל להצליח. שיווק טוב דורש ביטחון עצמי.
לא תנסה לזכות בפרוייקטים נחשקים. פרילנסרים חסרי ביטחון לא יגישו מועמדות או ינסו לזכות בפרוייקטים המאתגרים והרווחיים ביותר.
לא לומד מיומנויות חדשות. חוסר ביטחון יכול למנוע ממך מללמוד מיומנויות חדשות ולנסות דברים חדשים.
למעשה, חוסר ביטחון לפעמים קשור במחסומים יצרתיים. להיות שלילי מידי עם עצמך יכול לפגוע ביצרתיות שלך. אתה צריך להאמין שאתה יכול להשיג משהו בשביל להשלים את העבודה.
השורה התחתונה ברורה, אם אתה סובל מחוסר ביטחון, עלולות להיות לכך השלכות על עסק הפרילנס שלך.
עכשיו אחרי שזהינו כמה מהבעיות שביטחון עצמי נמוך יכול לגרום לך בתור פרילנסר, נסקור כמה דרכים כדי לבנות את הביטחון העצמי שלך.
איך לבנות את הביטחון העצמי שלך
אם אתם זקוק “לזריקת ביטחון”, עבור על הדברים הבאים:
תיק העבודות שלך. העבודה הטובה ביותר שלך צריכה להיות מוצגת בתיק העבודות שלך (אם היא לא מוצגת שם, אתה צריך לעדכן אותו באופן מיידי). אם אתה לא בקשר ליכולות שלך, דפדף בעבודה הטובה שכבר עשית ואפשר לעצמך להרגיש גאווה.
המלצות. אם עשית את העבודה שלך כמו שצריך, סביר להניח שקיבלת המלצות מהלקוחות שלך. קרא אותם שוב מדי פעם, כדי להזכיר לעצמך איך לקוחות מרגישים בקשר לעבודה שלך.
מחמאות. כל פרילנסר צריך לשמור לעצמו תיקיית מחמאות. הכוונה לתגובות (אימיילים, ציוצים, תגובות בפייסבוק וכדומה) חיוביות שאחרים כתבו עליך ועל העבודה שלך.
אם הביטחון העצמי שלך נמוך, אל תעבור על הדברים הבאים:
תיק העבודות של המתחרים. הדשא תמיד נראה יותר ירוק אצל השכן. אם יש לך ביטחון עצמי נמוך, אתה תהיה פחות ביקורתי ביחס לתיק העבודות של המתחרים והרבה יותר ביקורתי ממה שצריך ביחס לתיק העבודות שלך.
מטרות שטרם הושגו. כמובן, אתה חייב לבדוק את רשימת המטרות שלך מדי פעם, אבל אין צורך להיות אובססיבי בקשר למה שטרם הספקת לעשות. זה לא יעזור לשיפור הביטחון העצמי שלך.
תגובות ביקורתיות מצד לקוחות יש דבר כזה ביקורת בונה, וזה דבר טוב. אבל האמת היא שלקוחות מסויימים אף פעם לא יהיו מרוצים בלי קשר לטיב העבודה מהבית. אל תתן ללקוח שלילי להרוס את הביטחון העצמי שלך כפרילנסר.