10 סיטואציות בהן פרילנסרים צריכים לומר “לא”

עבודה מהבית
היכולת לומר “לא”, חיונית עבור פרילנסרים. אמנם יש לא מעט הזדמנויות עבודה טובות עבור פרילנסרים, אבל חלקן הצעות גרועות שכל פרילנסר צריך לסרב להן.במאמר זה מופיעים עשרה סיטואציות שבהן פרילנסר צריך לומר “לא” ללקוחות ולקוחות פוטנציאלים, כמו גם דוגמאות לתגובות אפשריות במצבים אלה.

מה לומר כשצריך לומר “לא”

1. לקוח פוטנציאלי מבקש ממך לעבוד עבור תעריף נמוך בהרבה מהתעריף הרגיל שלך. במקרה זה, ציין במדויק את התעריף שלך ואל תבזבז יותר מדי זמן על הסברים. הלקוח אולי מתעניין בעבודה שלך, אבל ריאלית הוא כנראה לא הלקוח הנכון עבורך. נסה לומר לו, “אני אף פעם לא עובד תמורת פחות מ- X שקלים”.

2. לקוח פוטנציאלי מבקש ממך לעבוד מהבית עבור תעריף הנמוך במקצת מהתעריף הרגיל שלך. פתח במשא ומתן. בשלב הראשון, החלט על מה לשאת ולתת. האם אתה יכול להתגמש במחיר? האם אתה זקוק ליותר זמן? האם אתה מעוניין להפחית את היקף הפרויקט? לאחר מכן, הגב תוך התייחסות לנושא עליו החלטת. תגובה פשוטה יכולה להיות, “בדרך כלל אני גובה סכומים גבוהים יותר, אבל אוכל לעשות את זה אם תיתן לי שבוע נוסף להשלים את העבודה”.

3. לקוח פוטנציאלי מבקש ממך לעבוד בתחום שאינך מומחה בו. האם אתה מעוניין ללמוד את התחום החדש הזה? אם אתה לא מעוניין, תהיה כנה וציין זאת בפירוש. אם אתה יכול, הפנה את הלקוח לפרילנסר אחר. אתה יכול לומר, “אני אף פעם לא כותב מאמרים בנושאים רפואיים, אבל אני יודע ש X מתמחה בתחום הזה”.

4. לקוח פוטנציאלי מבקש ממך לעמוד בלוחות זמנים בלתי אפשריים מבחינתך. לקוחות מציינים לעיתים לוחות זמנים ומועדי הגשה, בלי באמת להבין את המאמץ הדרוש כדי לעמוד בהם. גם כאן, נסה לפתוח במשא ומתן. אמור משהו כמו, “אני יודע שהפרויקט נראה פשוט, אבל יש כאן הרבה יותר עבודה ממה שנראה לעין. אני חושב שניתן יהיה להשלים את הפרויקט ב-X ימי עבודה”.

5. חקרת והתברר לך שללקוח הפוטנציאלי יש שם רע. רוץ, תברח. התרחק ממנו כמה שיותר מהר. אתה לא צריך לשלוח לו תגובה מפורטת. התגובה שלך צריכה להיות משהו כמו, “תודה שחשבת עלי, אבל אני לא מעוניין בפרויקט הזה”.

6. הלקוח הפוטנציאלי ביקורתי באופן מוגזם. בדרך כלל לא תוכל לדעת זאת לגבי לקוחות חדשים, אבל תוכל לדעת זאת עם עבדת איתם בעבר. הגב באותה דרך בה עליך להגיב ללקוחות בעלי שם רע. אם אתה רוצה להדגיש את הנקודה, אמור משהו כמו, “לא נהניתי לעבוד איתך על הפרויקט האחרון, ולכן אני לא מעוניין לעבוד איתך על פרויקט נוסף”.

7. לקוח מבקש ממך לעשות עבודה נוספת שלא סיכמתם עליה. במוקדם או במאוחר, רוב הפרילנסרים ייתקלו בבעיה הזו. כשאתה תיתקל בה, הערך כמה זמן תימשך העבודה הנוספת. אם עבודה נוספת אינה גוזלת יותר מדי זמן, פרילנסרים רבים יסכימו לעשות אותה. לעומת זאת, אם העבודה הנוספת, דורשת מאמץ, תן ללקוח להבין שהמשמעות של עבודה רבה יותר, היא שכר גבוה יותר. לדוגמא, “ההסכם בינינו הגדיר שישה מאמרים, אבל עכשיו אתה מבקש שמונה. המאמרים הנוספים יוסיפו X שקלים לעלות הפרויקט, עדכן אותי אם אתה מעוניין”.

8. הלקוח משתמש בשפה גסה. יש פרילנסרים שלא מוטרדים מניבולי פה. אם לך זה כן מפריע, אל תרגיש שאתה צריך לסבול את זה. תודיע ללקוח שהשפה שלו מפריעה לך. אני אומר משהו כזה, “אני עובד מהבית והילדים שלי יכולים לשמוע מה נאמר בחדר העבודה שלי, אני יעריך אם תשמור על שפה נקיה כשאתה עובד איתי”.

9. אתה עסוק מכדי לקבל עבודה נוספת. עומס עבודה יכול להיות מצב טוב, הוא מעיד על כך שיש לך ביקוש. כאשר אני עסוק מכדי לקבל פרויקט באופן מידי, אני בדרך כלל אומר משהו כמו, “אני לא פנוי בשבועיים הקרובים, אבל מיד לאחר מכן אוכל להתחיל בפרויקט”.

10. הלקוח רוצה רוצה שתעשה יותר עבודה בזמן שהוא לא עדיין לא שילם על העבודה הקודמת. תהיה ישיר. אם הלקוח מאחר בתשלום באופן משמעותי, אל תתחיל בעבודה על פרויקט נוסף עבורם. תאמר משהו כזה, “אתה צריך לסגור את החשבון מולי לפני שאני מתחיל פרויקט חדש. אתה מאחר בתשלום ב X ימים ואתה חייב לי X שקלים”.

אודות המחבר:

. עקבו אחריי ב- Twitter / Facebook.