איך ליצור חזון עסקי לפרילנסרים

עבודה מהבית

לחברות הגדולות בעולם יש חזון, לארגונים ללא מטרות רווח יש חזון, האם גם עסק הפרילנס שלך זקוק לחזון עסקי? חזון הוא למעשה הצהרה (בת מספר פסקאות) לגבי המקום אליו אתה מעוניין שהעסק שלך יגיע בעוד X שנים.על פניו, חזון יכול להועיל לכל עסק, גם לעסק שלך. 

יתרונות החזון

חזון יכול לעזור לך לתכנן את העתיד. הוא יספק לך מצפן, באמצעותו תוכל לנווט את עסק הפרילנס שלך. ללא חזון, אין לך שום דבר שידריך אותך במהלך קבלת החלטות. אירועים חיצוניים ישפיעו עליך ויסיטו אותך לכיוונים שונים שאתה לא בהכרח רוצה בהם.

החזון יכול לשמור עליך נחוש ומחויב להשגת המטרות שהצבת לעצמך. הרצון להגשים את החזון שהתווית עבור העסק שלך, יתן לך תמריץ להמשיך ולהתקדם על אף האתגרים והמכשולים.

האם שמת לב כיצד אנשים מבטאים בהערצה את המשפט: “הוא אדם עם חזון” ?
שמענו לא פעם את המשפט הזה בהתייחס לסטיב ג’ובס (מנכ”ל אפל המנוח). הכוונה היא לא לכך שג’ובס ידע לחזות את העתיד, אלא לכך שהוא ידע באיזה עתיד הוא מעוניין – לא רק עבור החברה שלו אלא גם עבור לקוחותיו ועבור העולם כולו.

בקיצור, חזון יעזור להשיג עסק פרילנס מצליח יותר. וכולנו רוצים להיות פרילנסרים מצליחים יותר, לא?

 
איך ליצור את החזון העסקי שלך

יצירת החזון שלך יכולה להיות תהליך מהנה. למעשה, לא תרגיש שמדובר בעבודה. המרכיבים שאתה צריך הם זמן פנוי ללא הפרעות וכלי כתיבה או מחשב לתיעוד המחשבות והדמיון שלך.

כעת, עצום עיניים ודמיין את העסק האידיאלי שלך בעוד מספר שנים.
מספר השנים המדויק תלוי בך, בהתחשב בכמה שנים קדימה אתה מעוניין לחלום. אני חושב ש-5 שנים מספיקות בהחלט (אתה יכול לדמיין גרסאות עתידיות יותר, אבל בגילי, כשאני מביט 15 שנים קדימה אני מצליח לדמיין רק את הפרישה.)

עכשיו, הרשה לעצמך להיות בלתי מעשי ולא מציאותי לכל אורך התרגיל. דמיין כיצד ייראה העסק שלך חמש שנים מהיום, אם הוא יהיה מושלם:

   – מה אתה עושה?

   – איך אתה עושה את זה?

   – מיהם הלקוחות שלך?

   – מה גובה ההכנסות שלך?

   – מיהם השותפים העסקיים שלך?

   – איפה אתה עובד?

   – מהו סגנון החיים שלך?

   – אילו מילים מתארות את העסק שלך?

   – מהם המדדים שלך להצלחה?

   – בתור מה אתה ידוע?
   
   – איך אתה מקדם ומשווק את העסק שלך?

אל תגביל את עצמך , תהיה יצירתי. הרשה לעצמך לחלום. אף אחד לא יכעס עליך אם תחשוב על משהו שהסבירות שיתממש היא אחד למיליון. זה תרגיל ביצירת חזון, לא בהשגת מטרות.

תרשום הערות ותשובות, וכשתרגיש שיצרת תרחיש מושלם לחייך כפרילנסר בעוד חמש שנים מהיום, תוכל להגדיר את העסק האידיאלי שלך. כשאתה עושה זאת, השתמש בזמן הווה, כאילו כל מה שכתבת על העתיד מתרחש ממש עכשיו.

שינויים וחידודים

החזון העסקי שלך אינו חקוק בסלע. חשוב עליו לפחות יממה, חזור אליו, קרא אותו שוב ולטש אותו על פי הצורך.

ואז… עליך לערוך את החלום שלך בראייה מציאותית. אל תהרוס את החזון הראשוני והפרוע שלך, הוא בעל ערך בפני עצמו (במקרים רבים החלומות הללו הופכים למציאות).

כתוב גרסה נוספת, ריאליסטית יותר של החזון. אני לא מעוניין שתביט ברשימה בעוד חמש שנים ותרגיש תסכול, רק כי יצרת חזון לא ריאלי ובלתי אפשרי לביצוע.

עתה יש בידך שתי גרסאות של החזון שלך: הגרסה הלא ריאלית והגרסה המציאותית. שמור את הגרסה הלא ריאלית במגירה. אתה יכול לקרוא אותה כל יום, אם אתה מעוניין או אם היא מעוררת בך השראה. (אותי, באופן אישי, זה מדכא)
אולם, את הגרסה המציאותית קח איתך לכל מקום כאילו היא הייתה אחד המסמכים העסקיים שלך.

איך להשתמש בחזון העסקי שלך

השתמש בחזון הזה כנקודת התחלה לתכנון עתידי של כ- 5 שנים, בנוסף לתכנון לשנה הקרובה. כעת, חזור אחורה. מה אתה צריך לעשות ולהשלים על מנת שהחזון הזה יהפוך למציאות?

בכל פעם שאתה נתקל בהחלטה קשה, השתמש בחזון שלך כמדריך, שיעזור לכוון אותך להחלטה הנכונה עבורך. לפעמים, בעבודה מהבית, אתה מוכרח לבחור בין שתי אפשרויות שנראות טובות באותה מידה. החזון העסקי שלך יכול להפוך את הבחירה לקלה יותר.

אודות המחבר:

. עקבו אחריי ב- Twitter / Facebook.