תכנון אסטרטגיה שיווקית

עבודה מהבית

כל אחד מאיתנו ניצב מדי פעם בפני אתגרים. אך אופייה הייחודי של העבודה מהבית, גורם לפרילנסרים, להיות רגישים ופגיעים יותר לאתגרים. אם תתכונן היטב, תוכל להתמודד עם רוב האתגרים העומדים בפני פרילנסרים, ובכך להפחית את המתח והלחץ העלולים להיגרם כתוצאה מהם. במאמר זה אשרטט קווים לדמותם של כמה אתגרים העומדים בפני פרילנסרים ואדון בדרכי התמודדות עם כמה מהאתגרים הנפוצים ביותר.סוגי אתגריםקיימים שלושה סוגים עיקריים של אתגרים העומדים בפני פרילנסרים:1. אתגרים אישיים – הם משפיעים על פרילנסרים, אולם הם אינם ייחודיים לפרילנסרים. כמעט כל אדם ניצב בפני אתגרים הקשורים לחייו האישיים, כמו הקמה של משפחה חדשה, מוות של בן משפחה, מחלה קשה וכו’.2. אתגרים מקצועיים – אתגרים מקצועיים הנם אתגרים הקשורים ספציפית לעבודה שלך. עבור פרילנסר, אתגרים מקצועיים עלולים לנבוע משינויים טכנולוגיים, שינויים בתחום ההתמחות, התחלה (או סיום) של קריירת הפרילנס שלך, או אפילו הפסד של לקוח.

3. אתגרים סוציו אקונומיים – גם האתגרים האילו אינם נחלתם הבלעדית של פרילנסרים. הם קשורים לסוגיות רחבות כמו פוליטיקה, כלכלה ותרבות. אתגרים סוציו אקונומיים עלולים להיות קשורים גם לאסונות טבע ושאר פגעי מזג אוויר.

כול סוגי האתגרים הללו עלולים לפגוע בפרילנסרים, אולם האתגרים המקצועיים העומדים בפני פרילנסרים הם ייחודיים יותר. לכן, מאמר זה יעסוק בעיקר בהם.

התמודדות עם אתגרים מקצועיים

כפרילנסר, ייתכן שכבר ניצבת מול אחד מהאתגרים הבאים (אם עדיין לא נתקלת באף אחד מהם, זה יקרה בקרוב).

ברשימה זו מופיעים מספר אתגרים ייחודיים לפרילנסרים והצעות לדרכי התמודדות עם כל אחד מהם:

1. להתחיל לעבוד כפרילנסר
– תחילתה של קריירת פרילנס עלולה להוות אתגר משמעותי. לרוב הפרילנסרים יש תפיסות מוקדמות לגבי עבודה מהבית, תפיסות אלה הן בדרך כלל רחוקות מאוד מהמציאות. מהי הדרך הטובה ביותר עבור מי שמתעתד להיות פרילנסר, להתמודד עם האתגר? קרא כל מה שבאפשרותך לקרוא על תחום הפרילנס לפני שאתה יוצא לדרך, ושים לב במיוחד לחומרים שכתבו פרילנסרים. ערוך רשימה של הבעיות הנפוצות, הרי אם פרילנסרים רבים כותבים על אותה בעיה שוב ושוב, רוב הסיכויים שמדובר בבעיה שתאלץ להתמודד איתה גם אתה. וכמובן, חשוב על דרכים בהן תוכל לפתור את הבעיות המופיעות ברשימה.

2. להפסיק לעבוד כפרילנסר – לא נכתב על כך לעיתים קרובות, אולם הפסקת קריירת פרילנס, יכולה להיות מאתגרת ממש כמו התחלה שלה. אם החלטת להפסיק לעבוד מהבית מסיבה כלשהי, יהיה עליך לערוך מספר התאמות. אם אתה מתכוון לעבור לעבודה משרדית,  זכור כי המעבר יהיה כרוך במספר הגבלות. כפרילנסר, נהנית ממידה עצומה של חופש, ממנה לא תוכל ליהנות כשכיר. בין האתגרים שאולי יעמדו בפניך- הקפדה על קוד לבוש, שעות עבודה שגרתיות, נסיעות והתמודדות עם פוליטיקה משרדית. כדי להתכונן כראוי ולהקל על המעבר, השתדל להתאים את עצמך מבעוד מועד לכללים הנהוגים במקום העבודה החדש שלך, ללוחות הזמנים ולנסיעות.

3. מחזור הגאות והשפל – נושא נפוץ בקרב פרילנסרים. כך אנחנו מתייחסים לעובדה כי במהלך שבוע מסוים תוכל להיות עמוס בעבודה עד מעל הראש וביום למחרת תישאר ללא עבודה כלל. כמעט כל פרילנסר התנסה באתגר הזה בזמן זה או אחר. אם שלב השפל נמשך זמן רב מדי, פרילנסרים יכולים למצוא את עצמם מתמודדים עם קשיים כלכליים. הכן את עצמך לאתגר, על ידי כך שתשמור על קשר עם לקוחות פוטנציאליים (גם כאשר אתה עמוס בעבודה), חסוך כסף לתקופות קשות והתמקח על לוחות זמנים נוחים יותר עבורך כאשר אתה עמוס בעבודה.

4. לאבד לקוחות ותיקים – לקוחות ותיקים לעיתים קרובות מטבע הדברים הופכים לחברים, אך גם ללא הקרבה הזאת יש מידה מסוימת של נוחות בידיעה שתהיה לך עבודה שתשאיר אותך עסוק לזמן בעתיד הנראה לעין. אז כאשר לקוח ותיק עוזב אותך זה יכול להיות קשה, אבל אסור לך לשקוע בצער. לפעמים לקוחות עוזבים וזה לא באשמתך, זה חלק מהעבודה. הדרך הטובה ביותר להכין את עצמך לעזיבה של לקוח ותיק היא פשוט לא להסתמך יותר מידי על לקוח בודד. תמשיך לתקשר עם לקוחות פוטנציאלים גם שאתה מרגיש שהלקוחות הותיקים שלך נותנים לך מספיק עבודה.

5. ביקורת של לקוחות – זה לא סוד שאנשים בכלל ולקוחות בפרט יכולים להיות ביקורתיים ביותר וזה לא תמיד נעים לשמוע. פרילנסרים רבים כל כך מושקעים במה שהם עושים, כך שאם לקוח מעביר ביקורת הם עלולים לקחת את זה אישית (גם אם זה לא). זה נכון במיוחד אם הלקוח משתמש בטון חריף או נראה כועס. זה אתגר לא פשוט עבור פרילנסרים, בשביל להתמודד איתו צור מדיניות של אי תגובה מיידית, במיוחד אם אתה פגוע או כועס. זה עדיף לתת ללקוח לחכות מאשר לבצע שיחת טלפון או לשלוח מייל זועם.

אודות המחבר:

. עקבו אחריי ב- Twitter / Facebook.