שלום. קוראים לי ירון. ואני פרפקציוניסט מחלים.
במשך זמן רב, האמנתי שלהיות פרפקציוניסט זה דבר טוב. הייתי גאה בדחף שלי לעבודה ועוד עבודה, גם על המשימה הקטנה ביותר, עד שהייתה מגיעה לשלמות. לא שינה לי שזה לקח שעות יותר ממה שזה צריך היה לקחת. פרפקציוניסט כבר אמרתי?
אולם, כשהתחלתי לעבוד מהבית, התחלתי להבין את הבעייתיות. הבנתי שהמסע הבלתי פוסק שלי לשלמות גרם לי להיות לא יעיל. יותר מידי פעמים מכפי שאני מוכן להודות, גביתי מלקוחות פחות, בגלל שלא הייתי מוכן להודות בכמות הזמן האמתית שהשקעתי כדי להשלים את העבודה. זה, כמובן, לא דרך טובה לנהל עסק פרילנס.
מתוסכל ומודאג, הבנתי שאני צריך להתגבר על הבעיה או להיפרד מהקריירה שלי כפרילנסר. אבל פחדתי שהשקעה פחותה תביא לטעויות איומות, שפחות הקפדה תביא לאי עמידה בציפיות של הלקוחות שלי. איך אני יכול לשנות את הרגלי העבודה שלי מבלי להקריב את הסטנדרטים הגבוהים שהצבתי?
זה לא קרה בין לילה, אבל בסופו של דבר מצאתי אסטרטגיה שעובדת. אם אתה חושד שאולי גם אתה פרפקציוניסט ברמה שפוגעת ביעילות שלך, תשקול ליישם את הטיפים הבאים:
טיפ מס’ 1: לטפל בבעיה האמתית
בשורש שלו, פרפקציוניזם זה עניין של פחד. פחד לטעות. פחד לאכזב. פחד מכישלון. פחד מהצלחה. תחשוב על זה, בפעם הבאה שאתה מוצא את עצמך מסתובב במעגלים אין סופיים על משימה, שאל את עצמך ממה אתה מפחד, בין אם במודע או לא, ותחפור עמוק עד שתמצא תשובה. היא כנראה תפתיע אותך.
אחרי שהגעת למסקנה ובודדת את הפחד, תתמודד איתו בכל הכוח. חרד לעבוד עם לקוח חדש? חושש מהתמודדות עם טכניקה חדשה? מפחד לפספס את הדד-ליין? תעבור בראש על כל התרחישים הגרועים ביותר. לרוב כשאנחנו מסתכלים לפחד ישר בעיניים, הוא נוטה לאבד מהכוח שלו.
טיפ מס’ 2: קבע מגבלות זמן
לפעמים זה קשה לשים לב מתי אתה חוצה את הקו ומגיע לטריטוריה של כפייתיות. כשאתה עמוק בתוך עבודה על פרויקט, זה קל להאמין שאתה צריך לבזבז המון זמן על סיעור מוחות, מחקר, כתיבה, בדיקה, תיקונים ומה לא. לעתים קרובות, רק אחרי שאתה עובד שעות על גבי שעות אתה מגיע להבנה שחצי מזה לא היה הכרחי ושבזבזת הרבה יותר מדי זמן.
על ידי קביעת זמן סביר להשלמת כל משימה אתה יכול לשפר מאוד את היעילות שלך. אם נגמר לך הזמן, לא משנה באיזה נקודה, עצור ותתחיל לעבוד על משימה אחרת. לגישה הזאת שני יתרונות, ראשית, היא משמשת כתמרור עצור למקרה שאתה גולש למחוזות הכפייתיות. שנית, היא מכריחה אותך לקחת מנוחה קצרה ונותנת לראש שלך אפשרות להירגע. כשתחזור לעבודה, תוכל להסתכל על הפרויקט מחדש ובעיניים רעננות יותר.
טיפ מס’ 3: האמן בעצמך
חוסר ביטחון הוא מרכיב של פחד. ופחד, כמו שאנחנו יודעים, הוא הכוח המניע מאחורי פרפקציוניזם. כאשר חוסר ביטחון מונע ממך מלעבוד באופן יעיל, עצור וקח לעצמך זמן לשקם את האמון שלך בעצמך. אתה יכול לעשות את זה אם תזכיר לעצמך את הלקוחות שהיו מרוצים מהעבודה שלך בעבר. קרא המלצות שקיבלת או תעבור על עבודות שאתה גאה בהן במיוחד כדי להחזיר לעצמך את הביטחון בטיב העבודה והיכולות המקצועיות שלך.
טיפ מס’ 4: מצא חבר מתחום הפרילנס
לעניות דעתי, פרילנסרים נמצאים בסיכון לכניעה לפרפקציוניזם יותר משכירים. אנחנו עובדים בתחום מאוד תחרותי ולעתים קרובות אנחנו עובדים מהבית לגמרי לבד. בנסיבות האלה, קל לאבד את הפרספקטיבה על איכות העבודה שלנו. הפתרון לבעיה הזאת הוא חבר פרילנסר: מישהו בתחום ההתמחות שלך, איתו תוכל להחליף רעיונות, טיוטות וטיפים. כאשר אתה תקוע בהלך רוח פרפקציוניסטי, התקשר לחבר כדי לצאת ממנו.
טיפ מס’ 5: למד לחיות עם הטעויות שלך
בוא נודה בזה: כמה שלא תרצה להיות, אתה לא מושלם. אתה עוד תעשה טעויות בעבודה ואתה גם תעשה טעויות בחיים. במקום לפחד מטעויות, תזכיר לעצמך שיש הרבה שאתה יכול ללמוד מהן. במינימום, אתה תלמד שלעשות טעות זה לא סוף העולם.