פרילנסר, מה לא כדאי לעשות אחרי ראיון עבודה

עבודה מהבית

אם לא שמעת מהאדם שראיין אותך, הימים יכולים להיראות  כמו שבועות עד שהוא חוזר אליך. אתה בוודאי כבר יודע שניתן לפנות למראיין במייל, מכתב (אידאלי) או בטלפון (פחות אידאלי). אבל מהו הדבר שבשום פנים ואופן אסור לעשות בשביל לברר על ההתרשמות מקורות החיים שלך או הזמינות של העבודה שאתה רוצה?

ללכת למקום העבודה.

יכול להיות שזה קצת מבלבל אותך. אחרי הכל, יש סיפורים על ההצלחה של פרילנסרים שהיו אמיצים במובן הזה. אתה מודע לזה, ומן הסתם אתה תוהה למה אתה לא יכול לעשות את אותו הדבר וקבל את אותן התוצאות.

והנה ההסברים למה זה בדר”כ לא עובד:

חברות עסוקות – תאר לעצמך איך אתה עלול להרגיש אם מישהו היה נכנס למקום העבודה שלך או אפילו העבודה מהבית שלך, כאשר היית באמצע עשייה של משהו חשוב. אלא אם כן חברה מציינת באופן מפורש שאתה יכול לבוא אליהם, אתה לא צריך לעשות את זה. רוב החברות לא מעוניינות בשיחות טלפון, והם בוודאי לא מעוניינות בפגישות שהם לא קבעו.

אתה נראה אגרסיבי – למרות שאתה חושב שאתה נראה אמיץ כאשר אתה נכנס לחברה כדי לשאול על קורות החיים שלך, לא בטוח שגם הם רואים את זה באותה צורה. זה יכול להיראות כאילו אתה אגרסיבי או שאתה חושב שמחלקת משאבבי אנוש לא מסוגלים לעשות את העבודה שלהם. כך או כך, אתה לא נראה טוב כמו שאולי הרגשת שנכנסת בדלת.

זה מיותר – אם אתה הפרילנסר המתאים לעבודה וערכת ראיון טוב, רוב הסיכויים שתקבל את העבודה. אתה לא צריך לנדנד להם, מקיסמום לשלוח מייל או מכתב בשביל להישאר בתודעה שלהם.

עדיף לך לקחת את הזמן ולהשקיע אותו בעבודה על קורות החיים שלך, כמו גם בשיפור היכולות שלך להרשים בראיון עבודה, כך שתהיה הפרילנסר שהם יתקשרו אליו בחזרה.   

אודות המחבר:

. עקבו אחריי ב- Twitter / Facebook.