פרילנסר, הנוסחה הפשוטה לכתיבת קורות חיים באורך הנכון

עבודה מהבית

אתה כבר יודע שאתה צריך לשמור על המשקל שלך בשביל הבריאות של הגוף שלך, אבל מה לגבי המשקל של קורות החיים שלך? אם אתה רוצה לשפר את “הבריאות” של חיפוש העבודה מהבית שלך, ייתכן שהגיע זמן לקצץ בכמה דברים.

פרילנסרים רבים עדיין חושבים שרישום כל דבר ודבר שהם אי פעם עשו יעזור להם לקבל תשומת לב. במקום זאת, מעסיקים ומנהלי גיוס רבים ימצאו שקורות חיים כאלה הם צפופים וקשים לניווט. אם אתה לא בטוח מה אתה בדיוק צריך לחתוך, תחשוב על השאלות הבאות:

  האם מדובר בהישג / מיומנות / הכשרה / פרס ? – באופן אידיאלי, אתה רק רוצה לכלול מידע שוטף ורלוונטי, לא ישן יותר מעשר שנים. אם אתה נכנס חזרה לשוק העבודה לאחר היעדרות ממושכת, ייתכן שתצטרך להוסיף מידע ישן יותר, אבל זה המקרה היחיד שבו כדאי לחרוג ולכלול את כל ההיסטוריה שלך. (כמובן, אם החברה מבקשת את כל ההיסטוריה שלך, אין סיבה לא לכלול אותה.

האם אני צריך לרשום את זה ? – תחשבו טוב על אם אתה באמת צריך לרשום את כל הפרטים שרשמת בקורות החיים שלך. לדוגמא, אם יש לך תואר ראשון, אתה לא צריך לרשום שלמדת בתיכון, כי זה כבר רמז. ואם השתתפות בפגישות זה חלק מתיאור התפקיד שלך, אתה כנראה לא צריך לפרט גם על זה, כי כולם צריכים להשתתף בפגישות. (עכשיו, אם מדובר במפגשים מיוחדים כלשהם, זאת סיטואציה אחרת).

האם כבר הראתי את המיומנות/תכונה הזאת ? – אם יש לך היסטוריית עבודה ארוכה כפרילנסר, אתה כנראה לא צריך להשתמש במילים כמו “אמין” בשביל לתאר את עצמך בקורות החיים שלך, כי זה דבר שכבר נוכח בקורות החיים ואפשר ללמוד עליו מניסיון העבודה שלך.

תסתכל על קורות החיים שלך ותשמור רק על הדברים שמוסיפים ערך להיסטורית העבודה שלך, דברים שמתארים מי אתה ומה יש לך להציע. את כל השאר צריך לערוך החוצה, כי הקורא ישמח אם תשמור על הדברים קצרים, כך שהוא יוכל להתמקד בדברים החשובים באמת בקורות החיים שלך.

אודות המחבר:

. עקבו אחריי ב- Twitter / Facebook.